opc_loader

Hoofdzekering verzwaren of 3 fase aansluiting aanvragen? Eerst moet de groepenkast vervangen worden naar 3 fase meterkast. Kijk op onze site groepenkast-expert.nl


Hoofdzekering verzwaren of 3 fase aanvragen ?
 

Wist u dat u oude groepenkast ook vervangen moet worden bij een verzwaring?

Laat u groepenkast vervangen naar een 3 fase kast.

Zie onze prijzen met installatie.
 


Uitleg 3 fase hoofdzekering aanvragen.

Door aanschaf van een nieuwe kookplaat is het mogelijk dat het vermogen van uw hoofdzekering te laag is. U merkt dat als u meerdere apparaten tegelijk aanzet en de "stoppen" vliegen eruit.

 

U verbruikt dan meer dan de huidige hoofdzekering van het energiebedrijf aankan, dan kunt u verzwaring aanvragen. De meeste woningen hebben een hoofdzekering met 1 x 35 A ( 1 fase), maar dat kan ook nog 1 x 25 A zijn.

 

Wat is 1 fase?

1 fase wil zeggen dat u een hoofdzekering heeft van 1 x 35 ampère. Als u een hoofdzekering heeft van 35 ampère dan heeft u totaal 35 x 230 volt = 8050 watt maximaal aan vermogen.

Wat is 3 fase?

3 fase wil zeggen dat u een hoofdzekering heeft van 3 x 25 ampère. Als u een hoofdzekering heeft van 3x 25 ampère dan heeft u totaal 75 x 230 volt = 17250 watt maximaal aan vermogen.

 

Als blijkt dat u meer capaciteit nodig heeft, bijvoorbeeld 3 x 25A (3 fase), dan kunt u via de website www.aansluitingen.nl verzwaring aanvragen. Als u verzwaring van uw hoofdzekering aanvraagt dan doet u dit direct bij uw energieleverancier. U dient wel rekening te houden met extra kosten die uw energieleverancier bij u in rekening zal brengen.
 

Voor verzwaring eerst groepenkast vervangen?
Als u over gaat van 1 fase aansluiting naar 3 fase aansluiting is de werkwijze als volgt. Eerst de groepenkast aanpassen of vervangen voor een nieuwe 3 fase groepenkast en daarna kan de heren van Stedin u aansluiting verzwaren. Dus is de groepenkast nog niet aangepast dan gaan ze niks uitvoeren.
 

Krachtstroom Nodig?

Sommige apparaten halen zoveel stroom uit het net dat de standaard 1-faseaansluiting niet zwaar genoeg is. Om deze apparaten toch te laten werken is zogenaamde krachtstroom nodig. Een ander woord voor krachtstroom is draaistroom. 


Krachtstroom is de term die wordt gebruikt voor een elektrische aansluiting tussen 2 of 3 fasen van een 3-fasenenergiesysteem. Sinds juli 2011 is de 3-fasenaansluiting van 3x25A bij nieuwe aansluitingen de standaard. Deze aansluiting is voldoende voor alle huishoudens zonder zware apparatuur. 
 

Wanneer is een verzwaring nodig?

Een verzwaring is nodig als u apparatuur installeert die een hogere energiebehoefte heeft dan waarvoor de aansluiting geschikt is, zoals jacuzzi's, sauna's, elektrisch koken of een elektrische warmtepomp. In de handleiding van het apparaat staat het voltage vermeld. Twijfelt u of een apparaat meer stroom verbruikt dan de standaard 230 Volt? Lees dan de gebruiksaanwijzing van het apparaat of raadpleeg een erkend installateur.


Uw aansluiting wijzigen

Sommige huizen hebben nog een oude aansluiting van 1 x 35A of 1 x 40A. Dit is te weinig voor bijvoorbeeld een inductieplaat. Deze soort 1-faseaansluitingen bouwt Enexis om naar een 3-fasenaansluiting van 3 x 25A. Een hogere capaciteit is ook mogelijk.

Wilt u een  3 Fase Groepenkast laten installeren ?
 

Contact

*
*
*