opc_loader

Nieuwe Aardpen Nodig ?

Nieuwe Aardpen slaan is onze dagelijkse werk.  Maak een afspraak en ontvang Tijdelijk 10% korting.

Wat is aardpen slaan ?

Een aardpen slaan wordt in de meeste gevallen gedaan in oudere woningen, gebouwd voor de midden jaren 70 om precies te zijn, of in nieuw te bouwen huizen. Tegenwoordig is het namelijk verplicht om nieuwe huizen te voorzien van een aarding in de vorm van een aardpen. Ook veel mensen die een huis kopen zonder aardpen nemen de beslissing om deze alsnog te laten slaan ten behoeve van de veiligheid en de het voldoen aan de moderne veiligheidseisen aangaande elektra in een woning.

De aardingskabel in uw woning die door uw huis loopt wordt aan de aardpen gekoppeld zodat overtollige elektriciteit veilig afgevoerd wordt. De aardingskabel is in de meeste gevallen de groen gele draad. De weerstand van de aardpen moet zo laag mogelijk zijn, dan geleidt deze het best de elektriciteit de grond in. Volgens de regels mag een aardpen een maximale weerstand hebben van 150 ohm. De meeste aardpennen hebben echter een veel lagere weerstand, ongeveer rond de 50 ohm.

Hoeveel kost een aardpen slaan ?

De kosten voor het slaan van een nieuwe aardpen zijn afhankelijk van hoe diep deze moet komenl. Dieper betekent natuurlijk ook dat er een langere, dus duurdere, aardpen nodig is.

Hoe werkt het ?

Een aardpen kan men niet zomaar in de grond slaan. Ten eerst zal er bepaald moeten worden hoe diep de aardpen geslagen moet worden om zijn functie goed uit te voeren. In de grond zitten verschillende lagen bodemmateriaal, bijvoorbeeld steen, grond of zand. Niet alle bodemmaterialen zijn even geschikt als aardingsmateriaal, zo geleidt steen amper stroom en mag kan de pen dus niet enkel in steen geslagen worden. Als de eerste meter in de bodem dus enkel steen voorkomt is het zaak dat de aardpen door de laag steen geslagen wordt om een bodemlaag te bereiken die wel stroom kan geleiden.

Een goede elektricien is op de hoogte van de verschillende aardlagen en zal dus voordat hij een aardpen slaat onderzoeken welke bodemlagen onder een bepaald punt zitten. Met deze informatie kan de elektricien uit Rotterdam uitzoeken hoe diep de aardpen geslagen moet worden voor het juis functioneren.

Al naar gelang de diepte die gehaald moet worden met de aarpen wordt de aarpen modulair in de grond geboord. De aarpen bestaat uit verschillende delen die door middel van een moffel aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Zo kan deel voor deel in de grond geslagen worden.

Offerte aardpen slaan

Omdat een aardpen slaan een lastige klus is zou er in de meeste gevallen gekozen moeten worden om een elektricien in te schakelen voor het slaan van een aardpen. Groepenkast-expert.nl komt met erkende elektriciens door heel Nederland, dus ook in uw regio. Vraag een offerte aan voor een aardpen slaan en vindt op deze manier de beste prijs.

Contact

*
*
*