opc_loader

Vaak is de bestaande meterkast van een woning niet uitgebreid genoeg om de hoeveelheid apparaten gelijktijdig van stroom te voorzien. Veel woningen hebben nog een oude meterkast voorzien van porseleinen zekeringen en vaak geen aardlekschakelaar. Uit ons storingsdienstrapportage is gebleken dat de meest storingen voorkomen omdat de installatie niet veilig genoeg is. In de meeste gevallen adviseren wij om de meterkast te laten inspecteren op de huidige normen van het Nederlands Normalisatie Instituut. Dit wordt ook wel genoemd als NEN 1010 inspectie voor woningen.

De meterkast is het belangrijkste deel van de elektrotechnische installatie. Dit is de reden dat deze volgens de installatie normen van NEN 1010 geïnstalleerd dient te worden. Ons doel met deze inspectie is om u een compleet beeld te geven van uw huidige installatie binnen uw woning en de veiligheid daarvan. 

Dit zijn de vragen die u beantwoord krijgt wanneer wij een NEN 1010 inspectie doen voor uw woning. De vragen dus:

 • is mijn woning conform de NEN 1010 geïnstalleerd?

 • is mijn aarde installatie goed geïnstalleerd?
 • functioneren de automaten en de aardlekschakelaars goed?
 • waarom kan ik niet alle apparaten tegelijk gebruiken?
 • waarom moet ik een hoge energie rekening betalen?
 • is de KWh meter (kilowattuurmeter) defect?
 • waar en wanneer kan ik bezuinigen aan energie?
 • is mijn installatie goed beveiligd tegen blikseminslag?
 • is mijn badkamer en keuken goed beveiligd tegen lekstroom?
 • waarom springt mijn aardlekschakelaar constant uit?
 • waarom moet ik mijn meterkast vervangen bij waterschade?
 • waarom kan ik de wasmachine en de wasdroger niet tegelijk gebruiken?
 • wat is het gemiddelde KWh welke ik per jaar moet betalen? dus mijn jaarlijksenergieverbruik?

Tijdens de NEN 1010 woning inspectie zullen wij alle apparaten in de woning controleren en testen. Het vermogen hiervan wordt in een speciaal programma genoteerd zodat wij voor u een gemiddeld energie berekening kunnen berekenen. De groepsverdeling van de groepenkast wordt nauwkeurig bijgehouden en getoetst op overbelasting en piekspanning. U krijgt tevens een nieuw schema voor de groepsverklaring. De aardlekschakelaars en de aarde installatie worden met een specifiek meetapparatuur gemeten en getest.

Wilt u een droom huis kopen en wilt u zeker weten dat de elektrotechnische installatie veilig is? Dan is onze NEN 1010 woning inspectie ideaal voor u. 

Contact

*
*
*