opc_loader

Perilex Stekker Aansluiten

Uw kookplaat stekker aansluiten is ons dagelijks werk.  Bel ons voor een prijsopgaven.Tel 010 8420 321
                                                                                 
Kookplaat stekker perilex stekker aansluitenperilex stekker aansluiten     


 

Perilex stekker
Een nieuwe fornuis, keramische kookplaat, of inductiekookplaat word meestal zonder perilex stekker geleverd i.v.m. verschillende aansluitingen in verschillende situaties in woningen. Het is daarom belangrijk dat deze aansluiting door een installateur gedaan wordt om schade aan uw kookplaat of fornuis te voorkomen.

Soms is er geen perilex stopcontact aansluiting aanwezig in een standaard keuken, dus moet deze aangelegd worden.
Voor dit soort situaties kunnen wij een aparte kookgroep aanleggen voor uw nieuwe kookplaat of fornuis. Soms is er geen uitbreiding mogelijk in uw groepenkast of stoppenkast. Dus moet er een kleine kastje naast de groepenkast geplaatst worden om de uitbreiding toch mogelijk te maken. Uit ervaring gezien word meestal de oude groepenkast vervangen voor een nieuwe groepenkast met aardlekschakelaars en voldoet deze weer aan de laatste eisen en normen.

Onze elektriciens kunnen de apparte perilex groep en de aansluiting van de perilex stekker op de kookplaat op een veilige manier voor uw aansluiten en installeren voor een scherpe prijs.

 

      

Hoe moet je een inductiekookplaat aansluiten?

Regelmatig wordt online gezocht hoe men een inductiekookplaat moet aansluiten. In deze online instructie kunt u duidelijk zien hoe een inductiekookplaat aangesloten moet worden. Houd u er wel rekening mee dat een inductiekookplaat officieel door een elektricien aangesloten moet worden om schade aan de inductiekookplaat te voorkomen bij kortsluitingen of lekstroom. Wij zijn dus nimmer aansprakelijk te stellen als u deze instructie gebruikt.

Wilt u het liever toch door een installateur laten uitvoeren? Dat kan. Om de aansluitkosten aantrekkelijk te maken voor onze klanten hanteren wij een aantrekkelijk all-in tarief voor het aansluiten van diverse kookplaten en ovens op een perilex stekker. Wij zijn zeer flexibel in onze planning en onze elektriciens zijn dag en nacht bereid om u te helpen met deze aansluiting. (vraag naar de voorwaarden en onze avond en nachttarieven). Wilt u de werkzaamheden toch zelf uitvoeren? Onderstaand vind u onze aansluitinstructies.

Aansluitinstructie
Voordat u aan de slag gaat met het aansluiten van een kookplaat, zijn er een aantal dingen die u eerst moet weten en onderzoeken. Wij hebben alles hieronder voor u op een rijtje gezet:

 • Zit er een aparte ‘kook’-groep of een drie fase aansluiting in de meterkast?

 • Indien dit zo is, komt deze groep ook aan waar u de kookplaat wilt aansluiten?

 • Controleer met een spanningszoeker of er spanning aanwezig is.

 • Hoeveel fases of stroomtoevoer heeft u bij het stopcontact

 • Hoeveel nullen of stroomafvoer heeft u bij het stopcontact?

 • Zit er een aardedraad in het stopcontact?

Belangrijk is dat u weet hoeveel stroomtoevoer (fase) aanwezig is en welke deze zijn. Met een spanningszoeker kunt u deze meten. Bij het contact met stroomtoevoer (fase) gaat de spanningszoeker aan.

Wanneer u bovengenoemde vragen positief kunt beantwoorden en voldoende informatie heeft over hoe u een inductiekookplaat moet aansluiten, kunt u zelfstandig aan de slag met het aansluiten van uw inductiekookplaat. 

Een inductiekookplaat kunt u op drie manieren aansluiten:

 • drie fase aansluiting
  dradenkleuren (bruin, zwart, grijs, blauw en geel/groen)
  De bruine draad wordt meestal genoemd als P1(fase1) en de zwarte draad als P2 (fase 2). De grijze draad wordt als P3 (fase 3) genoemd maar het kan ook zijn dat deze grijze draad zwart is. Dan heeft u twee zwarte draden met één bruine draad of drie zwarte draden afhankelijk van het type kabel natuurlijk. De nuldraad wordt beschreven als de N en is altijd blauw en de geel/groene draad als de PE. Dus met andere woorden moet je een drie fase perilex aansluiting zo aansluiten:
  bruine draad: P1
  zwarte draad: P2
  grijze draad: P3
  blauwe draad: N
  geel/groene draad: PE
   
 • twee fase aansluiting inclusief twee nuldraden
  dradenkleuren (bruin, zwart, grijs, blauw en geel/groen)
  Bij de twee fase aansluiting heb je twee keer toevoer (2 fase) en twee keer afvoer (2 nul). Bij deze aansluiting worden de bruine draad en de blauwe draad meestal gebruikt voor de afvoer (nul). De zwarte draad en de grijze draad worden meestal gebruikt voor de toevoer (fase). Om deze af te kunnen sluiten moet u dit eerst met een spanningzoeker meten of in de perilex stopcontact kijken hoe dit is aangesloten. Indien u hiermee niet uit komt kunt u altijd een foto van de situatie maken en naar ons mailen voor advies. Een twee fase perilex aansluiting moet je zo aansluiten:
  zwarte draad: P1
  grijze draad: P2
  bruine draad: N1
  blauwe draad: N2
  geel/groene draad: PE
   
 • één fase aansluiting
  dradenkleuren (bruin, zwart, grijs, blauw en geel/groen)
  Bij een één fase aansluiting worden alle fasen aansluitingen van de kookplaat met elkaar doorverbonden. Dit betekend dat u de kookplaat ook op een 220 volt stopcontact kunt aansluiten indien het vermogen minder is dan 3.860 Watt. Is het vermogen van de inductiekookplaat meer dan 3.86 KWh dan loopt u risico dat de groepenkast overbelast raakt wanneer u de inductiekookplaat gaat gebruiken. De één fasen aansluiting word alleen voor tijdelijke gevallen gebruikt of voor de showroom. Een één fase aansluiting moet je zo aansluiten:
  bruine draad: P1, P2, P3
  blauwe draad: N
  geel/groene draad: PE

 

kookplaat stekker, keramische kookplaat, fornuis, inductie plaat, aansluiten, installeren, vervagen,  prijs, prijzen, goedkoop, elektra nieuwe keuken, stopcontakt aanleggen, stopcontact, fornuisgroep, kookplaat stekker, stekker aansluiten, stopcontact perilex, stopcontact keuken

Contact

*
*
*